technisch tekenen

informatiebeheer

veiligheid

Building Information Modeling

Avans Hogeschool

Tekening- en documentbeheer

Over Avans Hogeschool

Avans Hogeschool heeft elf vestigingen in Breda, ’s Hertogenbosch en Tilburg, en biedt academies aan in de sectoren Economie en Management, Techniek, Welzijn, Gezondheid, ICT, Kunst en Vormgeving, Recht en Onderwijs.

Opdrachtbeschrijving

Avans Hogeschool gaf ons de opdracht om het complete tekeningbeheer op te zetten. Later kwam daar ook het documentbeheer bij.

Uitvoering

Het was een enorme uitdaging om alle aanwezige (digitale en analoge) tekeningen te inventariseren. En om te achterhalen welke tekeningen ontbraken. Met dat proces zijn we nog steeds bezig. Om meer structuur aan te brengen, hebben we voor Avans een zogenaamde afsprakenmap gemaakt. Wanneer toeleveranciers of installateurs tekeningen willen maken of aanpassen, kunnen zij in de map precies vinden aan welke eisen de tekening moet voldoen. Op die manier wordt de kwaliteit van de tekeningen gewaarborgd.

Resultaat

Op dit moment liggen vrijwel alle tekeningen vast in één moederbestand dat eenvoudig toegankelijk is via ons webportal, 24 uur per dag, 365 dagen per jaar. Met het documentbeheer moeten we nog flinke stappen maken. Dankzij het webportal kan onze opdrachtgever, maar ook andere betrokkenen, bijvoorbeeld in een oogopslag zien welke installaties er in een bepaald pand aanwezig zijn. Die gestructureerde manier van werken geeft rust, zorgt voor een hoge kwaliteit en bespaart uiteindelijk geld.

En dit maakte de opdracht bijzonder

Avans vindt de kwaliteit van haar tekening- en documentbeheer zo belangrijk, dat wij, zodra de tekeningen in het webportal zijn geplaatst, daadwerkelijk ter plaatse komen om te controleren of de tekeningen voldoen aan de as-built situatie. Dat is iets wat niet veel opdrachtgevers doen.

Meer weten over dit project? Neem contact op met Ronald de Boer

Klik op de foto voor uitvergroting

Deel dit project:

Informatiebeheer

Menigeen kent de ergernis vanuit de werksituatie: zeker weten dat er ergens nog tekening zijn van de laatste verbouwingen, maar deze niet kunnen vinden...

lees blog
VB&C - technisch tekenen - informatiebeheer - veiligheid - BIM

leveringsvoorwaarden · privacyverklaring · colofon ·  © 2022 - VB&C BV