technisch tekenen

informatiebeheer

veiligheid

Building Information Modeling

The Student Hotel Florence

Opstellen ontruimingsplattegronden

Over The Student Hotel

The Student Hotel is een organisatie die huisvesting biedt aan studenten uit binnen- en buitenland door het verhuren van gemeubileerde kamers voor een semester of een bepaald aantal maanden. Behalve als studentenhuisvesting is een deel van ieder gebouw ook in gebruik als regulier hotel. The Student Hotel heeft in Nederland onder andere vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Groningen, Eindhoven en Maastricht. Daarnaast hebben zij buitenlandse vestigingen in Parijs, Barcelona, Dresden en sinds kort Florence.

Opdrachtbeschrijving

Dankzij de goede ervaringen die The Student Hotel met ons had bij de Nederlandse vestigingen, kregen wij nu opdracht om voor het nieuw te openen hotel in Florence de opzet en het tekenwerk van de ontruimingsplattegronden te verzorgen.

Uitvoering

Voor deze opdracht moesten we snel handelen, want we hadden slechts twee weken de tijd om alles in kaart te brengen. Normaal gesproken nemen we een locatie ter plekke op waarna we aan het tekenen slaan. In dit geval was dat niet mogelijk en moesten we gaan tekenen aan de hand van de input die we ontvingen vanuit Italië. Dan blijkt dat een opname ter plaatse, die bij ons normaal gesproken tot de standaardprocedure behoort, geen overbodige luxe is. Zo bleek bijvoorbeeld dat sommige informatie anders geïnterpreteerd was dan dat de contactpersonen op locatie beoogd hadden. Dit hebben wij natuurlijk onmiddellijk gecorrigeerd op het moment dat deze gegevens bekend werden. De ontruimingsplattegronden werden dankzij de inzet van wat extra mankracht toch op tijd opgeleverd.

Resultaat

The Student Hotel in Florence beschikt nu over accurate ontruimingsplattegronden (in haar eigen bijzondere zwart/gele huisstijl), waarmee de veiligheid van haar gasten en haar medewerkers bediend wordt.

En dit maakte de opdracht bijzonder

De hectiek van de opening van een nieuw hotel waarvoor de ontruimingsplattegronden absoluut aanwezig moesten zijn, maakte dat dit een opdracht was met een enorme werkdruk. Ook het feit dat we niet zelf ter plekke konden inspecteren, maakte deze opdracht tot een behoorlijke uitdaging, die we gelukkig succesvol hebben afgerond.

Meer weten over dit project? Neem contact op met Marcel Pluk

Klik op de foto voor uitvergroting

Deel dit project:

Informatiebeheer

Menigeen kent de ergernis vanuit de werksituatie: zeker weten dat er ergens nog tekening zijn van de laatste verbouwingen, maar deze niet kunnen vinden...

lees blog
VB&C - technisch tekenen - informatiebeheer - veiligheid - BIM

leveringsvoorwaarden · privacyverklaring · colofon ·  © 2022 - VB&C BV